Jaaroverzicht 2018, een jaar vol reizen

Posted on Posted in Expatverhalen uit Amerika

Terugkijken op 2018

Het is weer eens van dat. Ik kijk terug op een bewogen jaar vol reizen en andere leuke uitstappen.  Mijn belofte om elke zondag een nieuwe blog te publiceren hield ik best een lange tijd vol, maar helaas waren er enkele zondagen dat er geen nieuw artikel verscheen.

 

Downtown NYC, vanop Governors Island

 

Bij deze wil ik mijn trouwe lezers dan ook van harte bedanken om me te blijven volgen en vol spanning te wachten op een nieuw avontuur. Ik heb opnieuw veel gereisd waardoor ik zeker nog voldoende vertelstof heb. Zovéél, dat het tegenwoordig moeilijk kiezen is. 

 

De top vijf artikels van het afgelopen jaar

Wanneer ik een kijkje achter de schermen neem, blijkt dat vooral mijn nieuwe thuis trending is. De vijf meest gelezen artikels van 2018 hebben namelijk New York City gemeenschappelijk:

 

5. Cocktail en Graffiti crawl in Bushwick

4. Toerist in eigen stad in the big apple

3. Oudejaar op Times Square in New York

 

Big Apple - The Rock by night

 

2. Tien meest gestelde vragen voor een reis naar Amerika

1. Van New Jersey naar New York

 

Al kan ik meegeven dat we op de zesde plaats Washington D.C. terugvinden, een stad dat zich op slechts 4uurtjes rijden van New York City bevindt.

 

Capitole, Washington DC

 

Mijn persoonlijke top vijf

Het is altijd interessant om te zien welke artikels op het einde van het jaar bovenaan het lijstje zullen verschijnen. Het is bijvoorbeeld ook leuk om te ontdekken dat oude blogs zoals ‘Al smullend Gent verkennen‘ en ‘Waarom boodschappen doen in Amerika geen lachertje is‘ het nog steeds goed doen.

 

Frozen Yoghurt in Gent, Stadshal en Belfort Gent

 

Ik schreef echter ook nog andere artikels over reizen in het binnen-en buitenland. Om deze nog eens onder de aandacht te brengen, hieronder nog eens vijf blogs – in willekeurige volgorde – die zeker het lezen waard zijn!

Governors Island, een oase van rust in New York City

Daguitstap nabij Gent, langs de oevers van de Leie

Genieten van de Hudsonvallei in Poughkeepsie en Cold Spring in Upstate New York

 

Poughkeepsie, New York, Bridge over the Hudson

 

Fietsen langs de oevers van Canal du Lachine in Montréal

Nîmes, gezelligste stad van Occitanië in Frankrijk!

 

Wat kan je verwachten in 2019?

Nu ik de VS woon heb ik als doel om alle staten van Amerika te zien. Tot nu toe zit ik aan 12 staten, nog 38 staten te gaan dus. De Verenigde Staten zijn ontzettend groot en ik breng met plezier opnieuw tijd door in dezelfde staten waardoor dit doel niet altijd even makkelijk te bereiken is.

 

San Francisco, Golden Gate Bridge

 

Hoe dan ook kan je in 2019 nog enkele artikels verwachten over plaatsen in Amerika zoals Connecticut, Maine, L.A., San Francisco en Charleston in South Carolina. 

Verder hoop ik ook mijn roadtrip langs de Route du soleil  in Frankrijk verder te beschrijven. Hierover schreef ik reeds 2 artikels met Montpellier en Nîmes in de hoofdrol. Daarnaast wens ik ook wat meer te schrijven over steden iets dichterbij zoals het fascinerende Rotterdam.

 

Route du soleil, zonnebloemen in Frankrijk

 

Mijn reisplannen voor 2019

Voorlopig staat er één trip op de agenda dat absoluut de moeite waard zal zijn. Deze vakantie gaat naar Las Vegas waarbij we hopen een bezoekje te zullen brengen aan de nabijgelegen Grand Canyon en de Hoover Dam. Heb jij de ultieme tip voor Las Vegas? Laat het hieronder dan zeker weten!

 

Deze keer tel ik niet af op Times Square in New York City, toch wens ik jullie allen een prachtig 2019 waar al jullie reisdromen uitkomen!

 

Oudejaar op Times Square in NYC

 

 

 

 

Tschüss, Davina

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge