Big Apple - The Rock by night

Toerist in eigen stad: the big apple!

Posted on Posted in Expatverhalen uit Amerika, NYC

John F. Kennedy Airport, luchthaven in New York City.

Goedgeluimd zoef ik naar JFK, enfin, de eerste paar kilometers zoef ik… Algauw moet ik echter de rem induwen en gaat het maar in een slakkengangetje vooruit. Dit was te verwachten. Om het even welk moment, om het even welk uur: het is bijna altijd fileschuiven in The Big Apple.

Toch blijf ik met een glimlach op mijn gezicht zitten. Niet alleen omdat ik eindelijk nog eens mijn zonnebril op mijn neus kan schuiven, maar vooral omdat er nog eens bezoek uit België komt!

Ik moet weer denken aan het leuke Amerikaanse koppel dat ’t Ventje en ik een tijdje terug op restaurant ontmoetten. Er was meteen een klik en er werden zelfs telefoonnummers uitgewisseld. Er volgden enkele sms’jes, maar er was altijd wel iets waardoor het er maar niet van kwam om nog eens in real life af te spreken. Intussen is ‘een tijdje terug’ eigenlijk al bijna een half jaar geleden en is het dus te laat om nog contact op te nemen om poging 137 te ondernemen voor een volgende afspraak.

Oh God, wat moeten de Amerikanen wel niet van me denken? Ik lijk wel een wanhopige grote hond die nog denkt dat ze een puppy is en smeekt om op de schoot van het baasje te mogen kruipen. Waarom is het zo moeilijk om hier vrienden te maken?

Welkom in The Big Apple, a.k.a. New York City

Eindelijk krijg ik een berichtje van mijn vriendin om te laten weten dat ze goed is aangekomen. Ik rijd van de Cellphone lot richting Passenger Pick-up. Er wordt uitgelaten gezwaaid, gelachen en geknuffeld. Ze is nog maar enkele minuten in mijn auto of ik ben al vergeten dat ik in Amerika ben. Na een dik halfuur ben ik algauw bijgepraat en valt het bijna niet meer op dat het alweer maanden geleden is dat we elkaar nog gezien hebben. De Vlaamse woorden rollen als vanouds over mijn tong terwijl we richting New Jersey rijden. We rijden recht door het centrum van New York City, iets dat zelfs mij nog steeds kippenvel geeft. Mijn reisgenote haar neus plakt algauw tegen het venster van m’n auto. Ik kan een brede lach niet onderdrukken, “Jep, hier woon ik!”

 

Bryant Park - Big Apple - NYC
Bryant Park

 

De volgende dagen trekken we er samen op uit in de Big Apple. Ondanks dat ik hier al bijna twee jaar woon, ontdek ik nog steeds nieuwe dingen. Dit komt niet alleen omdat New York City een immer veranderende stad is, maar omdat ik ook doelbewust de stad op een traag tempo bezoek. Zo probeer ik met elk bezoek andere dingen te zien of te doen. Op deze manier wordt het ook niet saai voor mezelf en zie ik aldus niet tien keer hetzelfde. Iets wat overigens perfect mogelijk is in een grootstad zoals NYC!

Waarom ik nog graag toerist in eigen stad speel

Er zijn natuurlijk de clichés die je bij een eerste keer New York moét gezien hebben. En toegegeven, dan vind ik het stiekem wel leuk om mijn vrienden rond te leiden en hun enkele geheime plekjes te laten zien. De stad echter samen ontdekken alsof ik er opnieuw voor de eerste keer ben vind ik het leukste.

Mijn plezier kon dan ook niet op toen bleek dat het de tweede keer was dat mijn vriendin New York City bezocht. Hoewel dit intussen al enkele jaren geleden was kon ze me nog perfect enkele nieuwe dingen leren kennen. Algauw wisselden we de leukste tips en tricks uit om New York te ontdekken en te herbeleven!

 

Joe & The Juice in Bryant Park - Big Apple - NYC
Joe & The Juice in Bryant Park

 

Zo leerde ik mijn vriendin Bryant Park kennen en wees zij me op de vlakbij gelegen Joe & The Juice.  Joe & The Juice is een Deense keten dat nu ook aan zijn opmars bezig is in de VS. Je vindt er heerlijke fruit-en groentensapjes met de meest sexy klinkende namen… En énkel stoere mannen die je drankje serveren!

 

Smorgasburg in Brooklyn

 

Smorgasburg - Brooklyn

 

We ontdekten samen Smorgasburg in Williamsburg, Brooklyn. Zodra het zonnetje komt piepen kan je hier elke zaterdag smullen van talloze foodtrucks. De foodie scene in Williamsburg is enorm groot en het is dan ook moeilijk kiezen wanneer je de hele wereldkeuken aan je voeten hebt. De keuzestress verdwijnt echter snel wanneer je kan genieten van het prachtige uitzicht op Manhattan!

 

Het World Trade Center in de Big Apple

 

WTC in NYC - One Tower WTC1- WTC7- WTC3 - WTC4 - Sphere
Van links naar rechts: One Tower (WTC1) – WTC7 – Sphere – WTC3 – WTC4

 

Hoewel ik al vaak downtown naar Ground Zero geweest ben, gaat mijn haar nog altijd overeind staan wanneer ik de Memorial Infinity Pools zie. Wanneer ik bovendien mijn hoofd in mijn nek gooi zie ik steeds iets anders. Niet alleen is het fascinerend om de wolken in de glazen weerspiegeling van de gebouwen te zien drijven, maar is het ook ontzettend knap om te zien hoe de gebouwen tot grootse wolkenkrabbers uitgroeien. Het is ongelofelijk hoe het er op nog geen twee jaar tijd is veranderd! WTC4 is intussen af en ook WTC3 is eindelijk bijna klaar. Daarnaast is men bovendien begonnen aan de bouw van WTC2 en de Performing Arts Center. Er is dus nog veel verandering op komst!

 

One Tower, gezien vanuit Liberty Park - NYC
One Tower, zicht vanuit Liberty Park

 

Must do in de Big Apple: eten aan een food cart!

Terwijl ik mijn vriendin de mooiste plekjes in Central Park laat zien, overtuigt zij me om een picknick op te halen bij de Halal Guys. Toen zij voor ’t eerst in NYC was begonnen deze jongens net bekend te worden met enkele food carts. Tegenwoordig hebben deze jongens ook enkele vaste zaken en zijn ze bezig aan een fikse uitbreiding over heel de VS!

 

The Halal Guys, NYC
The Halal Guys, foodtruck aan West 53 Street & 6th Avenue

 

Niettemin besloten wij back to basics te gaan en ons eten aan één van de eerste food trucks op te halen. We smulden van een véél te groot bord met rijst, sla, kip-en rundsvlees en de heerlijke ‘white sauce’ (a.k.a. looksaus).

 

A night day at the museum

Vlakbij Central Park vind je meeste musea van New York. Zo gebeurde het dat ik eindelijk ook een stapje nam in het American Museum of Natural HistoryDit museum staat bekend voor de prachtige, bijna levensechte panorama’s van dieren en mensen door de eeuwen heen.

 

Natural History Museum NYC

 

En natuurlijk niet te vergeten: de talloze opgestelde dinosaurussen!

 

Natural History Museum NYC

 

De tuinen in het Rockefeller Center

Een andere locatie dat nooit teleurstelt is het Rockefeller Center. Afhankelijk van het seizoen wordt de omgeving steeds aangepast. Vooral de Channel Gardens zijn steeds een zicht om niet te missen. Toen wij er waren konden we genieten van de eerste lentekleuren en kleurrijke paasversiering.

 

Channel Gardens, Rockefeller Center, NYC

 

Topmoment was echter ’s avonds toen we besloten de Rock te beklimmen. Wie deze blog leest weet dat ik reeds alle bekende torens van NYC bezocht heb en dat de Rockefeller mijn favoriete toren is om The Big Apple vanboven te bewonderen. Het was echter de eerste keer dat ik dit ’s avonds zou doen. Hoewel het verdomd koud was en het stevig waaide daarboven (hallo slechte selfie’s met haar in het gezicht), was het absoluut de moeite waard!

Geen leukere stad dan NYC, de stad dat nooit slaapt, om in het donker gade te slaan!

 

Zicht vanop The Rock, Rockefeller Plaza, Rockefeller Center by night: Empire State Building, One Tower, Times Square

 

Nooit genoeg van New York City

Het is moeilijk voor te stellen dat ik ooit genoeg ga krijgen van New York City! Er is zoveel te doen en te zien! Hierboven las je slechts enkele mogelijkheden, de bezienswaardigheden en activiteiten in de Big Apple zijn echt eindeloos!

 

Kom jij me de volgende keer vergezellen?

Tschüss, Davina

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge