Van Oud naar Nieuw! Een blog-jaaroverzicht van 2016 en vooruitzichten voor het nieuwe jaar 2017! Gelukkig Nieuwjaar!

Van Oud naar Nieuw!

Posted on Posted in Expatverhalen uit Amerika

 We naderen eind januari 2017…

Maar zoals mijn vader altijd zei: “Tijdens de hele maand januari kan je iedereen nog een gelukkig Nieuwjaar wensen.” Dus bij deze lieve lezers: de beste wensen voor het nieuwe jaar! 

Aandachtige lezers hebben misschien opgemerkt dat het een tijdje geleden is sinds ik laatst geblogd heb, niet dat ik niet de tijd had of niet wist waarover bloggen. Ik denk dat dat net een beetje mijn probleem was: véél te veel te vertellen!

happy new year
Ik vierde de overgang van Oud naar Nieuw vlakbij Times Square in de Beer Authority waar we genoten van drank, buffet, muziek, knallers en people watching aan The New York Times.

De meest gelezen blogs in 2016

Hoewel ik vooral in het hier en het nu leef vind ik het altijd fijn om terug te kijken op oude herinneringen. Eén van de redenen waarom ik een beetje moeite heb met schrijven de laatste tijd is het zoeken naar de juiste stijl en onderwerpen. Enerzijds is deze blog een uitlaatklep voor mezelf. En hoewel het ergens begonnen is om het thuisfront op de hoogte te houden van het wel en wee van mezelf in het buitenland, geloof ik graag dat het uitgegroeid is tot net dat ietsje meer.

Dat ietsje meer zijnde: het doen kriebelen bij jou om ook een stapje in de wereld te zetten. 

Wanneer ik echter een blog schrijf weet ik zelden wat het resultaat zal zijn. Het is erg bevreemdend om te zien hoe een blog waar je nauwelijks tijd aan besteed plots ontzettend populair is, terwijl een bericht waar je je hart en ziel in steekt met moeite bekeken wordt.

Volgens mijn vriend Google zijn dit de 5 meest bekeken blogs van afgelopen jaar:

5. Herfst aan de Hudson

4. Dit is Amerika

3. How you doin’

2. De wederopstanding van het World Trade Center

1. Waarom boodschappen doen in Amerika geen lachertje is

George Washington Bridge - NY-NJ

Mijn persoonlijke 5 favoriete blogs van afgelopen jaar:

5. De eerste sneeuw

4. Een dag in Boston

3. Miss Liberty

2. Op zoek naar groen in New Jersey

1. ’t Zeetje

2016, een jaar van vele veranderingen, een overzicht:

 

 • 19 februari 2016

’t Ventje en ik trouwen.huwelijk Een dag voordien zei iemand me: “Ik weet, het is een cliché, maar het is de mooiste dag van je leven, geniet er van!” Ik lachte het weg… Maar echt waar, dit was echt de beste dag uit mijn leven!

 

 

 

 • 1 maart 2016…

Kortrijk

 

… ben ik volledig ingetrokken bij ’t Ventje in zijn Kortrijk dat uiteindelijk ook een beetje mijn Kortrijk werd… Mijn mini-Gent als het ware!

 

 

 

 

 

 

 

 

 • In de voorlaatste week van april…

… verkennen we New York!

Times Square

 

 • Mei 2016

schoenen

 

 

Mei was waarschijnlijk de meest emotionele maand vol ups en downs. Er volgden moeilijke beslissingen. Zoals: welke schoenen neem ik mee en welke schoenen laat ik achter?

 

 

 

 

 

 

 

Westvleteren, paté en kaas

 

We genoten met volle teugen van de lekkerste dingen dat België te bieden heeft… We hadden een leuk afscheidsfeestje met familie, vrienden, hapjes en drank, super muziek en bij elke zin een lach en een traan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot uiteindelijk de datum daar was…

 

zicht uit vliegtuig

 • juni  2016 

We brengen onze tijd door in verschillende AirBnB’s in onze zoektocht naar ons appartement. We verblijven zowel in New Jersey City als in Brooklyn.

 • 15 juni 2016

Ik vier mijn verjaardag voor het eerst in het buitenland, meer bepaald in Central Park!

 • 4 juli 2016

De befaamde 4th of July vieren we niet helemaal zoals ik gewild had, maar héy, nieuwe poging dit jaar!

 

Reuzenrad Labor Day Weekend

 

In augustus en september doen we ons best om ons te integreren door deel te nemen aan lokale events zoals National Night Out en Labor Day Weekend.

 • 31 oktober 2016

Was natuurlijk dé periode dat we één van de meest favoriete feestdagen van de Amerikanen vierden: Halloween!

 • 8 november 2016

Niet zozeer een belangrijke dag in mijn geschiedenis, maar wel wereldgeschiedenis: ik ben getuige van een nieuw tijdperk wanneer de Amerikanen Trump als hun nieuwe president stemmen.

 • 24 november 2016

Heb ik niet neergepend op deze blog, maar we genoten toen zoals vele Amerikanen van al het lekkers dat Thanksgiving te bieden heeft. Wie me volgt op Instagram, Facebook of Twitterweet wel dat ’t Ventje en ik tijdens het Thankgsgiving-weekend een tripje ondernamen naar Buffalo waar we zelfs even de grens overstaken naar Canada om de Niagara Falls van dichterbij te bewonderen!

 

Niagara falls

 

 • Begin december 2016

Trokken we eindelijk nog eens terug naar België en mijn geliefde Gent zodat we Kerst konden vieren met familie en vrienden. Uiteindelijk bleek dat we tijd te weinig hadden om iedereen te zien die we wilden zien, of om nog eens te proeven van de typische Belgische lekkernijen. Niettemin genoten we dubbel en dik van deze periode!

 

Gent, l'oiseau bleu, Maeterlinck
Gent, lichtinstallatie ter ere van Nobelprijswinnaar Maeterlinck en zijn verhaal l’Oiseau Bleu

Al stonden we op…

 • 28 december 2016

..terug in New York! Want het moet gezegd, Kerst in New York maak je niet alle dagen mee! Op Oudejaar is het me helaas niet gelukt om een item op mijn bucketlist af te tikken: dé bal zien zakken op Times Square. Ik was echter wel ontzettend dichtbij! Telt dat ook?

 

Rockefeller Center during Christmas
Rockefeller Center tijdens Kerst

Mijn voornemens voor het nieuwe jaar 2017?

Ik maak zelden graag beloften luidop, al is het uit angst dat het net dan nooit lijkt te lukken om ze waar te maken. Bovendien zijn de meeste dingen dat ik in gedachten heb best een cliché. Zoals een gezonder lichaam in een gezonde geest. (Lees: een paar kilo’s afvallen – En ja, ik weet dat de originele quote net iets anders luidt: Mens sana in corpore sano 😉 )

Sowieso moet er dit jaar wel nog het één en ander gebeuren.

Zoals:

 • een job vinden in Amerika
 • mijn Amerikaans rijbewijs halen

Daarnaast ben ik natuurlijk onze Reisleesboekenclub niet vergeten! We bereiken bijna het einde van de leesperiode van het tweede boek. Binnenkort is het dus tijd voor de aankondiging van een nieuw boek! Meer info lees je hier.

 

 

High Point State Park

 

En als het even mogelijk is: reizen! Nu ik in Amerika woon wil ik natuurlijk nog meer van de U.S. & A. ontdekken (en niet enkel New York, Boston of New Jersey.) Bovendien bevinden we ons niet ver van de Canadese grens. Wist je dat je uitzonderlijk dit jaar alle natuurparken in Canada gratis kan bezoeken?! Dit ter ere van Canada’s 150ste verjaardag!

Blogsgewijs hoop ik opnieuw een hoger publiceertempo te bereiken en jullie dus meer leesplezier te geven.

Is er echter iets waar jij meer wil over weten? Over het leven als expat in Amerika? Over New York? Of over één van de andere plaatsen dat ik recent bezocht heb? Om maar enkele op te noemen:

Parijs

Londen

Bali

Amsterdam

Australië

Zuid-Frankrijk

Niagara Falls (Buffalo)

België

Laat hieronder of via één van de vele sociale mediakanalen gerust weten waarover ik een volgende keer mag schrijven! Your wish is my command 😉

gif De geest - Alladin

 

Tschüss, Davina

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge