Twee maanden expat in New Jersey, Amerika: hoe gaat 't met ons? Of zoals Joey zou zeggen: "How you doin'?"

How you doin’?

Posted on Posted in Expatverhalen uit Amerika

Bijna 2 maanden hier! Wauw! Ik weet het, ik zeg het veel te veel, maar zo is het echt: tijd vliegt!

 

via GIPHY

 

Hoe we het hier stellen? Wel, intussen zijn we min of meer gesetteld, zoals ik reeds hier vermeldde. De basismeubelen zijn er, dankzij heel wat ritjes naar de IKEA (man, IKEA mag me intussen geld gaan geven voor ’t aantal keer dat ik ze hier al vermeld heb.)

 

Boodschappenkarren vol met meubels e.a. in IKEA

 

Hierboven een voorbeeld van één van onze ritjes naar de Zweedse winkelketen. Ik denk dat we er in totaal 6 dergelijke karren gevuld hebben. Funny thing: je kan ook online je bestelling maken bij IKEA en dit dan thuis laten leveren. De leverkosten zijn echter enorm hoog. Daar wij nog geen auto hebben of vriendjes met een camionette moesten we dus op zoek naar een andere oplossing.

Wat blijkt? Als je zélf naar de IKEA gaat, zélf al je spullen uit de rekken zoekt en op een kar tot de afdeling ‘Home delivery’ brengt… IKEA je spullen véél goedkoper thuis levert, soms nog dezelfde dag! Hier hebben we dan ook gretig gebruik van gemaakt.

 

Welkombord Lodi

 

Telkens wanneer ik het welkomstbordje van ons stadje zie, waan ik me in Disneyland. Geef toe, dit bord ziet er toch best sprookjesachtig uit? Let ook op de achtergrond met een typische grote Amerikaanse vlag op één of andere gevel. Ik ben wel tevreden met het plekje dat we eindelijk onze thuis kunnen noemen.

Intussen leerde ik mijn vriendelijke buurvrouw kennen die uit Tunesië blijkt afkomstig te zijn en meteen Frans begon te spreken toen ze vernam dat ik uit België kwam. Ik moest haar helaas teleurstellen daar mijn Frans niet al te best meer is. Ze moest lachen, bleek dat haar Frans ook niet meer zo goed was, ze had nochtans graag iemand gehad met wie ze het nog eens kon oefenen.

Met de bovenburen stellen we het helaas wat minder, vooral tijdens de nachtelijke uurtjes. Iets met een slecht geïsoleerd plafond, een versterkende vloer, een hond, een kaatsende bal, hiphop/R&B en stofzuigen rond 23u30 ’s avonds. Ah, we’ll survive!

In de lokale supermarkt waren ze erg verbaasd toen ik een klantenkaartje vroeg en toen bleek dat ik uit België kwam. “Why for god’s sake would anyone want to come and live in Lodi?”, zei de vrouw aan de kassa.

Ik heb verder wel een goed gevoel over Lodi. Enkele leuke feitjes:

  • Lodi is genoemd naar het Italiaanse stadje Lodi in Lombardije. Het lijkt waarschijnlijk niet erg op het stadje in Italië, maar de grootste groep immigranten zijn hier wel Italianen. We kunnen dan ook genieten van heel wat pizza’s en pasta’s bij ons in de buurt.
  • Nog meer Italiaans in Lodi is het feit dat er nog een oude maffioso zou wonen uit de Gambini Familie, heel erg Godfather-achtige verhalen!
  • Er is hier een Go-Go bar (soort stripclub) dat gebruikt werd als de ‘Bada bing bar’ in de tv-serie The Sopranos. 

 

Bada_Bing
© 2016 Gunaxin Media LLC

 

  • Volgens velen zijn één van de eerste Horror punk bands ontstaan in Lodi, namelijk de Misfits! Allen hier geboren en getogen.
  • Lodi behoort tot Bergen County. Op 2 staten na worden alle staten nog eens onderverdeeld in ‘county’s’ en dat wordt dan weer onderverdeeld in ’towns’. Er is steeds een ‘hoofd-town’ met de belangrijkste bestuursorganen. De andere stadjes zijn dan een soort van deelgemeenten. De staat Lousiana heeft geen county’s, maar wel ‘parish’s’ en Alaska heeft ‘borough’s’.
  • Bekendste persoon geboren in de Bergen County? Dat moet waarschijnlijk John Travolta zijn! *Better put my dancing shoes on!*

 

John Travolta Grease gif

 

Het ventje kent intussen al goed zijn weg op ’t werk en ik wacht mijn werkvisum af. Wat ik dan zoal doe om me bezig te houden? Dat is voor een volgende blogpost! Ik zit nu al aan 622 woorden 😉

 

 

Tschüss, Davina

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge