Laatste week in België! Wat vliegt de tijd!

Posted on Posted in Australië

05-08-13

Hier ben ik weer! Ik weet dat velen onder jullie het gewoon zijn om me hier terug te vinden, maar gezien ik toch wel een grote reis onderneem, leek me een reisblog zo slecht nog niet. Bovendien krijg ik dit plekje / fotoruimte cadeau van Travel Active. Dus waarom niet er gebruik van maken?

Het was ongeveer eind januari 2013 toen ik het gekke idee kreeg om naar Australië te trekken als au pair. Nuja, het was iets dat me altijd al geïntrigeerd had. Een ver mooi land als Australië wou ik dan ook altijd al ten volle beleven. Als au pair maak je deel uit van een gezin en dus ook van het echte Australische leven. Het moet gezegd: foto’s zien passeren, andere verhalen lezen van mensen die het me hebben voorgedaan, … Dat was dat duwtje in de rug dat me eindelijk deed beslissen om het effectief ook te doen. Gelukkig was er Travel Active om me de juiste richting aan te wijzen. Er ging in ieder geval héél wat voorbereiding aan vooraf!

En dan is het nu eindelijk bijna zover! Maandag 12 augustus vertrek ik richting Australië! Eerst een driedaagse oriëntatie en dan naar mijn gezin, in Toorak Melbourne. Wikipedia omschrijft Toorak als volgt:

“Toorak is a suburb of Melbourne, Victoria, Australia, 5 km south-east from Melbourne’s Central Business District. Its local government area is the City of Stonnington. At the 2011 Census, Toorak had a population of 12,871.

In popular Australian culture, the name Toorak has become synonymous with wealth and privilege. The suburb has long had the reputation of being Melbourne’s most elite, and ranks among the most prestigious in Australia. It has the highest average property values in Melbourne, and is one of the most expensive suburbs in Australia. It is also listed as the “highest money earning suburb” in the country.”

Klinkt dus een beetje als ons Sint-Martens-Latem bij Gent… Alleen wat groter natuurlijk 😉 Blijkbaar ook een mish mash aan bouwstijlen (Tudor, Italianate, …) Dus heel benieuwd hoe dat er zal uit zien! En natuurlijk héél benieuwd naar mijn gezin! Ik heb 2 meisjes: Mia (7jaar) en Tilly (5jaar). Ook zijn er 2 honden waar er rekening mee moet gehouden worden. Met de moeder, Toni heb ik alvast goed contact gehad via de vele skype-en e-mailgesprekken. Papa Marc ziet er ook wel een toffe kerel uit. Via Travel Active en Smart Au Pairs heb ik héél wat gezinnen zien voorbij passeren. Het was niet bepaald makkelijk om een keuze te maken en zelfs wanneer het klikte met een gezin moest ook de timing nog lukken. Zo zit mijn gezin al sinds een paar weken zonder au pair waardoor ze het nu ongelofelijk druk hebben. Gelukkig klikte het goed en hebben ze besloten om op mij te wachten. Lief niet? 😀

Intussen gaat mijn laatste weekje België in. En ik weet bijna niet meer waar mijn hoofd staat. Ik heb dubbel en dik genoten van de Gentse Feesten, mijn reis in Istanbul, zalig gezwommen in Vosselare Put (afgesloten arm van de Leie), staan meebrullen met Robbie Williams… en met ontzettend veel mensen afgesproken. Ik denk dat ik vooral hen ontzettend hard zal missen! Thank god for skype, facebook, viber, e-mail, … (add me!)

Naast vrienden bezoeken, gaat ook mijn laatste dag bij de ZEB in (studentenjob), een laatste kapperbezoek (tandarts en dokter heb ik al gehad), laatste papiertoestanden regelen, … En natuurlijk mijn valies pakken. Het moeilijkste van allemaal! Slechts 30 kilo en 3 seizoenen… Misschien schoenen thuis laten en nieuwe schoenen kopen? Tips anyone?

xXx

Tschüss, Davina

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge