De kleine verschillen…

Posted on Posted in Australië

31-08-13

Wauw wat vliegt de tijd! Al 2 weken en een half hier in Melbourne. Op één of andere manier voel ik me hier al thuis, hoewel er dan nog de kleine verschillen zijn die je terugbrengen naar de realiteit.

 • Zoals bijvoorbeeld het feit dat je praktisch iedereen in strak joggingpakje met bijhorende felgekleurde sportschoenen ziet lopen.

 

 • Er praktisch elke avond een wijntje wordt gedronken (of ja, zelfs Champagne, dus ook voor niet-bijzondere gelegenheden)

 

 • De auto’s links rijden. En ik dus maar beter snel leer om EERST naar rechts te kijken i.p.v. naar links. Gelukkig heeft een vrouw me tegengehouden bij het oversteken of Miss hier was al overreden :$

 

 • Men hier niet poetst met een trekker en dweil maar met dit:

 

Niet makkelijk! Voordeel is dat je zelf geen dweil moet uitwringen, nadeel is echter dat je maar een klein oppervlak kan poetsen… En dat ik gewoonweg het gevoel heb dat ik het vuil verplaats i.p.v. opkuis.

 

 • Ze noch bij mij in huis, noch bij Eva in huis, noch bij Laura in huis een weegschaal hebben? Allemaal zo gezond en sportief dat ze er zeker van zijn dat ze het goede gewicht hebben? No wonder dat ze zo relaxt zijn!

 

 • Ze hebben hier veel te lekkere dingen zoals Tim-Tam en Meatpie

 

 

… Ze hebben hier helaas ook Vegemite: BWEK! Niet het proeven waard!

 

 • Mensen hier super-superlief zijn! Het voelt alsof ze steeds weer opnieuw oprecht geïnteresseerd zijn in jou. Maakt niet uit hoe je er uit ziet, vanwaar je bent, … Iedereen wordt hier gelijk behandeld.

 

 • De straten in Melbourne zijn hier écht wel een mix van vanalles en nog wat:

 

 

 • Afstanden worden hier berekend in vliegtuiguren, wat alles dus dichterbij maakt. Maar wanneer je dan om de hoek naar school moet, of wat verderop in de straat uit eten gaat, … Dan ga je toch niet te voet gaan zeker? Neenee, we nemen de auto! Of op z’n minst toch de tram? Jep, voor 1 halte nemen ze hier de tram. Niet moeilijk dat ik door m’n familie bijna gek verklaard werd toen ik zo’n 3km te voet naar huis gewandeld heb omdat ik geen zin had om te wachten op de tram (duurde even lang als mijn wandeling.)

 

 • 25°C, mooi zonnig weer. De Australiërs zijn blij dat de lente eindelijk begint en dat de winter voorbij is. Winter, welke winter? Lente, welke lente? Is dit dan geen zomer?

 

 • De geluiden van de dieren klinken hier ook anders, de manier waarop sommige vogels fluiten bijvoorbeeld. En hoewel ik nog geen possum gezien heb, heb ik er ’s nachts blijkbaar wel al gehoord.

 

 

 • Niet alleen het rijden is andersom, maar gewoonweg ALLES: de sloten draaien andersom, de zon draait in de andere richting, pinker in de auto naar boven = links, pinker in de auto naar beneden = rechts (en niet te vergeten staan de pinkers en de ruitenwissers omgekeerd).

 

Zo is er elke dag wel iets waar ik me over verwonder, maar al bij al… Voel ik me best thuis hier 🙂

 

Edit:

 • Ook een waterkolk draait in de andere richting.

 

 • Mensen die werken in een winkel, restaurant, … Doen gewoon de kleren aan waar ze zich goed in voelen. Opdienen in sportoutfit of uitdagend kleedje? Dat kan allemaal! Een herkenbaar uniform in de winkel, bijvoorbeeld allemaal dezelfde t-shirt? Nog niet gezien!

 

Reacties op mijn oude blog:

Ines schrijft:31 Aug 2013, 10:10Ben blij dat alles je zo goed bevalt 😀 Have fun!

marianne verheecke schrijft:31 Aug 2013, 14:52

ik lees je verhalen graag , wat fijn te horen welke verschillen er zo allemaal zijn ! hou je goed en verzorg je goed , lieve davina ! xxxmarianne

Tschüss, Davina

One thought on “De kleine verschillen…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge